Allah Muhammad
izzati pink worldღ
♫PINK WORLD OWNER♫

Navigation : touch hover image



story owner linkies stuff rules

❤Assalamualaikum! Welcome to my pink world! Ctrl w if you hate it. Please be happy and keep smiling!❤
ღIzzati pink worldღ


♫A LITTLE BIT ABOUT OWNER♫

Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Pink forever!
♫LEAVE YOUR MELODY♫


RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!

♫SOLAT♫

♫MEMORIES...WILL YOU FORGET?♫

♪Kawaii secret box♪




♫Inspirations♫

Kawaii lady
A blog that contain a lot of tutorial and freebies...

Hana chie
A blog that give many inspirations

Syasya
The nice blogger

Next
???

Scroll bar comel di blog



   Hello! Tutor kali ni diminta oleh Sufia! Dia tanya dekat saya dari e-mail macam mana nak buat scrollbar yang comel di blog!

   Jadi, senang ja nak buat scrollbar ni! Tahu tak scrollbar tu apa benda? Tengok contohnya dekat bawah ni!

 Scroll bar ni yang biasa! Kalau korang nak cantik punya! Ada dekat bawah ni! Dan saya nak ajar sekarang ni cara nak tukar scrollbar yang lama tu kepada yang lebih comel dan cantik! Macam ni contohnya...

   Hah, cantikkan! Macam tulah contohnya! So, kalau nak menjadi, ikut step yang dekat bawah ni! Insya-Allah akan menjadi kalau korang tengok betul-betul!

    Tetapi peringatan! Tutorial ni akan berfungsi kepada kesemua pengguna GOOGLE CHROME sahaja! Ingat tau!

   Kepada pengguna internet explorer tak akan menjadi! So, jom mulakan!

   Mula-mula korang semua pergi dekat...

Dashboard>layout>edit html>Tick expand widget template!

Tekan Ctlr+f serentak  and cari kod...

 ]]></b:skin>


   Kalau dah jumpa kode tu, copy kode ni pula dan pastekan di atas kode yang korang cari tadi!

::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background: 
#DA81F5;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color:
 #FFFFFF;
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}
Warna pink: background scroll bar! warna!
Warna biru: scrollbar! warna!

   Harap bermanfaat! Kalau tak menjadi beritahu ya! Assalamualaikum! Hope berguna buat Sufia!