Allah Muhammad
izzati pink worldღ
Pink world owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

❤Assalamualaikum! Welcome to my pink world! Ctrl w if you hate it. Please be happy and keep smiling!❤
ღIzzati pink worldღ


Owner
Izzati Sarafina Hanis Noorhazerin
19 Jun 2002
Penang ja
Pink forever! Don't make me angry!
Act like a lady, think like a boss
Saya kat sini

RULES

use nice words
Request? Of course you can!
can ask anything about my blog
Please register! So, I can blogwalking to your blog too
No spam here!
Ask for exchange link? Also can!

Kalau dah lama jenguk tu, jangan lupa solat!
Memories

Secret box♥



Pink's menu!!

Pinky world


Navigation
Izzati's novels Izzati's novelistar tips! Izzati's rules

Tutorial: Cute anime cursor



 Hello! Lama tak update entri. Jadi sekarang ni saya nak bagi tutor nak buat cursor anime yang comel. Kalau pada blogger yang baru tu, cursor tu anak panah! Tapi untuk tutor kali ni, kita nak tukar cursor tu jadi anime yang comel!

 Kalau nak bagi menjadi, kena ikut tutor ni betul-betul! And lagi satu, tutorial ni diminta oleh seorang blogger baru. Datanglah blog dia dan support dekat dia ya. Klik sini dan ia akan terus bawa blogger semua ke sana!

 So, jom mulakan tutor!

Image result for sakura haruno icon First sekali, buka account blogger dan pergi ke layout/tata letak dan klik add gadjet.

Image result for sakura haruno icon Lepas tu tekan ctrl c atau copy kode tu dan pastekannya! Ini kodenya...

<style> body, a, a:hover
{cursor:url(CURSOR URL) auto }<style/><a href=" " ></a>
Image result for sakura haruno icon  Untuk yang 'CURSOR URL' tu, blogger paste dengan url freebies anime cursor comel comel! Ambillah kalau suka.

                        
http://68.media.tumblr.com
/5b3aa69d8d700f451a580d2da7657f26/
tumblr_inline_mq2xcnFokK1qz4rgp.png

                image
http://68.media.tumblr.com/
025a82203281a9a0b017df6015fecd92/
tumblr_inline_n17fc81x621rnwntf.png

           
http://68.media.tumblr.com/
d4748bd8bed41eff3ec97e7bd023823f/
tumblr_inline_n4a0xuQxXf1rnwntf.png

         image
http://68.media.tumblr.com/
fca17e78eb93be90de3a1d964ab08b90/
tumblr_inline_mrh3xkApRH1qz4rgp.png

        
http://68.media.tumblr.com/
33ecdaa418dbc0d96f87eac9726e7f75/
tumblr_inline_mq2uwnPdVV1qz4rgp.png
        
http://68.media.tumblr.com/
4cca22431f5ed3af31ce8ac18c450547/
tumblr_inline_mwqmymdxUz1rnwntf.png
 Itu sahaja. Assalamualaikum dan jaga diri!